You are here: Home » Financieel » Energie besparen in de winter

Energie besparen in de winter

In de wintermaanden zien veel bedrijven een flinke piek in hun energierekening. Door de kou gaat de verwarming vaak toch een tandje hoger, en er is minder natuurlijk licht aanwezig op de werkvloer. Maar met een paar simpele aanpassingen kunt u zelf besparen op uw zakelijke energie.

Effectief verwarmen

Natuurlijk bestaan er genoeg prijzige oplossingen om in de winter op uw zakelijke energie te besparen. Zo kunt u bijvoorbeeld uw bedrijfspand beter laten isoleren. Maar ook kleine, simpele aanpassingen kunnen al verschil maken. Denk maar eens aan de radiatoren van uw verwarming. Als u deze vrij houdt, kunnen ze de ruimte effectiever verwarmen. Zoek dus zo mogelijk een ander plekje voor die archiefkast, en vraag uw medewerkers om hun jas op een andere plek te drogen te hangen.

Warmte binnen houden

In de winter moet u beter uw best doen om de warmte binnen uw pand te houden. Een tochtstrip of simpelweg een dichte deur doet al wonderen. En kunnen uw medewerkers deze maatregelen maar moeilijk onthouden? Installeer dan deurdrangers op de belangrijke toegangsdeuren, of op alle deuren tussen uw verwarmde en onverwarmde ruimtes. Daarnaast ontsnapt warmte ook onbedoeld door de buizen van uw verwarmingsinstallatie. Vooral als deze zich in onverwarmde ruimtes bevinden. Door de buizen te isoleren beperkt u dit warmteverlies.

Duurzame verlichting

Door de kortere dagen zal in de winter vaker het licht aan gaan in uw bedrijfspand. Maar wist u dat verschillende lichtbronnen een zeer uiteenlopend energieverbruik hebben? Ouderwetse gloeilampen of tl-buizen kunt u dus het beste vervangen door moderne LED-lampen. Die verbruiken minder stroom en gaan ook nog eens veel langer mee. Zo bespaart u niet alleen geld op uw zakelijke energie, maar u bent ook nog eens maatschappelijk verantwoord bezig.

Kies voor goedkope energie

Natuurlijk is het in alle seizoenen slim om te kiezen voor goedkope energie. Door mee te doen aan een energiecollectief, betaalt u al snel 15-25% minder voor uw energie dan bij uw huidige leverancier. Dat komt doordat u samen met de andere ondernemers in het collectief een sterkere onderhandelpositie heeft. Zo kunt u een goedkoper energietarief bedingen.

Over Energy Department

Energy Department organiseert elke maand een energiecollectief van honderden organisaties. Zo helpen we bedrijven besparen op hun zakelijke energiekosten. Wij zijn één van de grootste Nederlandse inkoop collectieven. U kunt al meedoen met ons energiecollectief vanaf een energieverbruik van 5.000 kWh per jaar. Wilt u meer weten over de collectieve inkoop van energie? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *